Olin top-jaksoni Cafe Lasipalatsissa, joka on osa Ravintolakolmio -konsernia. Pääsin sinne hauskalla tavalla; osallistuin kilpailuun rekrytapahtuman yhteydessä, jossa pystyi voittamaan kolmen ruokalajin illallisen kahdelle. Kerrankin ihme tapahtui ja voitin, mutta pienenä lisänä kysyttiin, onko minulla työssäoppipaikkaa (lapussa jonka täytin, ilmeni että olen ravintola-alan opiskelija). Ja koska olin suunnitellut tekeväni kahvilassa seuraavan työssä opin, minulle tarjottiin Cafe Lasipalatsia. Olisin ollut typerä, jos en olisi ottanut sitä vastaan.
Cafe Lasipalatsi on kahvila Helsingin ytimessä, jonka yläkerrassa on saman firman Ravintola Lasipalatsi. Kuten monessa kahvilassa, Lasipalatsissa on paljon mm. kakkuja, leivonnaisia, täytettyjä sämpylöitä, patonkeja ja mitä tärkeintä; erikoiskahveja.
![]() |
Ensimmäisiä sydämiä, mitä tein |
Näytön tein kahdessa osassa, koska me keskusteltiin, että se olisi kaikista parasta. Näytöistä ensimmäinen oli aamuvuoro ja lounas. Aamuvuorossa (joka alkoi klo 7) olevat täyttivät sämpylät, paistoivat pullat & croisantit ja huolehtivat muutenkin vitriinin täytöstä. Sunnuntaisin oli myös patonkien ja wrappien täyttö ja lohikeiton loppuun tekeminen kokkien tekemästä pohjasta.
Eikä sanut unohtaa myöskään kahvinkeittoa (ja se tärkein; yläkerran kokkien ja tarjoilijoiden aamukahvit). Kahvilan ovet avattiin klo 8 ja päivä sai alkaa. Alkuun oli vaikea muistaa, mitkä kaikki tuotteet kuuluivat aamupalapaketteihimme (Meillä oli 3 tuotteen ja 4 tuotteen paketit).
Lounasta varten valmistelu oli erityisen tärkeää, koska lounas aika (11-14:30) oli yleensä kiireisintä aikaa. Alkuvalmisteluihin kuului talon oman hapaanjuurileivän leikkaaminen, voin pilkkominen ja muutama lisäsalaatti kokkien tekemien ruokaisampien salaattien rinnalle. Iltasalaattia ajatellen katsottiin myös, että löytyy kaikki täytteet valmiiksi, että lounaan ja salaatin vaihto tapahtuisi jouhevasti. Lounaan aikana sitten oli kiireistä, olit sitten kassalla, tiskissä vai jokapaikanhöylänä. Yleisesti tärkeintä oli, että sali oli siisti ja ruokaa riitti. Myös kommunikaatio yläkertaa oli tärkeää, että bongasi lisää ruokaa, jos vaikutti, että kohta jokin loppuu.
![]() |
Iltaisin sai myös kaadella viiniä |
Pilkku tuli aina 19:30 ja paikka suljettiin klo 20. Aika harvoin meni yliaikaa.
Kokonaisuudessaan jakso oli kiva ja opin paljon uusia asioita. Kahvilajakson tärkein osa oli erikoiskahvit ja aika nopeasti sain opittua perustat aika monelle kahville. Minulla oli mukavat työkaverit, jotka ohjeistivat selkeästi ja he myös arvostivat minun työtäni. Ja onhan sitä varmaan tehnyt jotain oikein, kun menen ilmeisesti kesäksi töihin Cafe Lasipalatsille.
Tarkoitus oli mennä yläkertaan seuraavaksi jaksoski, mutta kun elämme tällaisia aikoja, niin jakso siirtyy viimestään syksylle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti