maanantai 30. syyskuuta 2019

16.-20.9.

Maanantai

Opettajamme Timo palasi Japanista ja tämän lyhyemmän päivän hän kertoi matkastaan ja Japanin ruokakulttuurista. Minusta oli uskomatonta, kuinka puhtaat Japanin koulun keittiöt olivat ja kuinka myöhästynyt oppilas seurasi opetuksen keittiön ulkopuolelta tehden muistiinpanoja. Se ei ollut siis mikään käsky, vaan selkeä käytäntö. Itseäni kiinnostaa paljon itämainen ja etenkin aasialainen ruokakulttuuri, joten oli mielenkiintoista kuunnella ja nähdä kuvia Japanista.
Päivä oli lyhyt mutta informatiivinen.

Tiistai

Uusi keikka, uusi paikka ja uudet kujeet. Olimme Isännointipäivillä Hartwall-areenalla. Olimme siellä areenatasolla. Avasimme ja kaadoimme monta lasia kuoharia vieraille ja plokkasimme loppu päivän. Plokkasimme ensimmäistä kertaa kärryihin, joita yksin oli aika vaikea viedä, koska areena oli välillä epätasainen ja ihmisiä oli paljon. Tila oli messumaisesti täynnä standeja ja telttoja, jotka toivat extra haastetta, kun yritti bongata plokattavia astioita.

Kuoharilasit (kuv.Heikki Tuovinen)
Torstai

Olimme tällä kertaa Skandinaviska Enskilda Bankenin Harvest partyissa keikalla. Meitä oli vain muutama siellä Killasta, mutta muuta henkilökuntaa oli sitten paikalla myös. Tehtävät jakautuivat; osa meni ruokabuffetteihin eri kerroksiin (meillä oli käytössä kolme kerrosta) ja muut olivat sitten joko juomabuffeteissa tai plokkaamassa. Minulle tuli jälleen plokkaustehtävä, mutta ensin kaadoimme ja tarjoilimme vieraille alkumaljat. Ihmisiä oli paljon ja vaikka oli kolme kerrosta, olivat jokainen kerros enemmän tai vähemmän täynnä.
Plokkausta helpotti bambuiset kertakäyttöastiat, ettei tarvinnut ihmismeressä kantaa mahdollisesti rikkimeneviä lautasia. Toki viinilasit olivat ihan lasia, mutta ne pääsi pahanpaikan tullen kipaista keittiön läpi plokkauspisteelle.
Ilta oli pitkä ja sen mittaa sai juosta kerrosten välilläpaljon, kun vieraat siirtyivät aina kerroksesta toiseen, jos oli jotain tapahtumaa. Oli erilaista kyllä, mutta mukavaa oli, kun huomasi vieraiden viihtyvän ja kehujakin saatiin niin työnjohdolta kuin itse vierailta.

Perjantai

Vähien yöunien onneksi tänään ei käyty kuin tulevan "Lilla Henricuksen" eli meidän pienen ravintolamme menu ja työryhmät. Olen ryhmäni kanssa muita ryhmiä enemmän salin puolella, mutta se johtuu siitä, että luokkassamme on vain minun lisäkseni yksi tarjoilija opiskelija ja meille se harjoittelu on varmaan viisaampi. Kun menemme työssäoppiin siihen oikeaan Henricukseen syysloman jälkeen, on hyvä olla jo jonkinlainen haju, miten homma todellisuudessa ravintolassa toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esittely


Olen Malla Ohra-aho, -99 syntynyt ja ensimmäisen vuoden tarjoilijaopiskelija Omniassa. Olen osa Kokkikiltaa.


Minulla ei ole vielä kokemusta ravitsemusalasta, mutta olen avoin ja innokas oppimaan. En ole vielä täysin varma, haluanko tulevaisuudessa jatko-opintoihin vai pysyä tällä ammatilla työelämässä. Toivon kuitenkin, että työn ohella pysyy teatteri harrastuksena muodossa tai toisessa.


Tänne blogiin laitan sekä oppimiani asioita ja taitoja että kokemuksia työssäoppimisjaksoista.


Ansioluetteloni löydätte tästä.