maanantai 30. syyskuuta 2019

23.-27.9.

Maanantai

Takaisin koulun arjessa ja päästiin harjoittelemaan pikku ravintolaamme tulevia antimia. Tämän päivän acenda oli valmistaa Wieninleike ja ranskanperunat. Anjovisvoi oli jo edellisellä viikolla misattu, joten se oli valmiina. Kylkeen myös tuli mummon kurkkuja.
Minulle ryhmstä määräytyi sorbetti ja vadelmamelba, johon käytettävää valmista marjasosetta sai kyllä sulatella aikansa, koska se oli umpi jäässä. Ensimmäistä kertaa ikinä tuli käytettyä jäätelökonetta, joka oli aika jännittävää. Koko prosessi oli kuitenkin yllättävän helppo.


(Kuvat: Tiia Niukkanen)

Tiistai

Tämän päivän tehtävänä olivat maissikana, punaviinikastike ja polenta, myös osia tulevasta menusta. Tsatsikin oli edellispäivänä misannut yksi ryhmä, joten sen pystyi vain nostamaan kaapista nautittavaksi. Me teimme Tiian kanssa punaviinikastikeen, joka meni oman mittavirheeni kanssa liian suolaiseksi. Pelastimme sitä hunajalla, mutta maku oli edelleen hyvin vahva. Kuitenkin maissikanan kanssa se ei ollut niin kamalaa kuin pelkältään kokatessa maistaessa.
Vanilijajäätelö taassen onnistui todella hyvin, sillä vanilijatanko oli ollut yön yli antamassa makua ja maku oli hyvin ns. vanhanajan vanilijajäätelön makuinen. Monet pitivät siitä.
Polenta oli hiukan hämmentävää, koska en ollut koskaan kullutkaan siitä. Se oli niin perunamuusin kaltainen, mutta rakenne oli eri ja tuntui maistaessa hassulle. Oli se alku epäilyn jälkeen kuitenkin hyvää,



Torstai

Teimme Swot-testin eli Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats -test. Tutkimme omia vahvuuksia ja heikkouksia nykyhetkessä ja mahdollisuuksia ja uhkia tulevaisuuden elämässämme tällä alalla. Olen ollut huono arvioimaan itseäni, mutta yllätyin, kuinka hyvin sain tekstiä aikaiseksi. Vielä parempi mieli tuli, kun kävimme opettajan kanssa läpi kirjoittamiani asioita ja hän tunnisti minussa paljon kirjoittamiani piirteitä ja tsemppasi ja neuvoi. Testi oli avartava ja erilainen samankaltaisista testeistä, joita olen mm. peruskoulussa ja lukiossa tehnyt.


Perjantai

Oletko koskaan miettinyt, miltä parsakaali ja valkoviini maistuu yhdessä? Hirvittävältä.
Tutustuimme erilaisten viinien kanssa päämakuihin; suolainen (suola), makea (kuusenkerkkäsiirappi), hapansitruuna), karvas(parsakaali) ja umami (kuivattu kinkku). Myös rasva pääsi mukaan juustojen kautta. Yhdistelimme viinejä ja makuja keskenään ja yllätyksiä tapahtui. Hyvänä esimerkkinä parskaali teki jokaisesta viinistä hirveän makuista. Oli selkeitä yhdistelmiä, jotka toimivat kuten punaviini ja juusto, mutta minua yllätti oma kaikista kokeiluista lemppariksi noussut valkoviini ja kuusenkerkkä.

Kaikki maistelussa olleet viinit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esittely


Olen Malla Ohra-aho, -99 syntynyt ja ensimmäisen vuoden tarjoilijaopiskelija Omniassa. Olen osa Kokkikiltaa.


Minulla ei ole vielä kokemusta ravitsemusalasta, mutta olen avoin ja innokas oppimaan. En ole vielä täysin varma, haluanko tulevaisuudessa jatko-opintoihin vai pysyä tällä ammatilla työelämässä. Toivon kuitenkin, että työn ohella pysyy teatteri harrastuksena muodossa tai toisessa.


Tänne blogiin laitan sekä oppimiani asioita ja taitoja että kokemuksia työssäoppimisjaksoista.


Ansioluetteloni löydätte tästä.