sunnuntai 1. syyskuuta 2019

19.-22.8.


Maanantai

Pääsimme kokeilemaan brikan käyttöä ja lautasten kantamista: ylipäänsä blokkauksen alkeita. Se oli yllättävän helppoa, vaikka aluksi keskittyi aivan liikaa ja jännitys pisti käden tärisemään. Etenkin sen huomasi silloin, kun laseihin ja mukeihin laitettiin vettä.

Kuulimme myös luento-omaisesti myynti- ja asiakaspalveluun liittyviä neuvoja. Siellä oli paljon ns. itsestään selviä asioita, kuten positiivinen asenne ja ystävällisyys, mutta oli mukava kuulla opettajamme Heikin omia kokemuksia ja käytännön esimerkkejä tilanteista.

Tiistai

Pääsimme keittiöön ja veitsen käyttöön. Harjoittelimme juureksilla ja vihanneksilla leikkaamaan erilaisilla tyyleillä. Onneksi aivan uudet veitset oli terävät ja pienen alkukankeuden jälkeen se sujui oikein hyvin. Kaikista leikatuista juureksista tehtiin sosekeittoa, joka oli todella hyvää.

Tässä vain osa leikatuista.

Keskiviikko

Olimme mukana Helsingin Kaupungintalon tilaisuutta, jossa oli Suurlähettiläitä ja ulkoministerejä paikalla. Olimme suurin osa uusia ja ensimmäistä kertaa tällaisella työkeikalla. Jännitti aika tavalla, kuinka heitettiin heti altaan syvään päähän, kun vasta tällä viikolla iskettiin ensimmäistä kertaa brikka kouraan. Kuitenkin mukana oli ammattilaisia ja saimme tarvittavat ohjeet, jotta pystyimme tekemään työtehtävämme koko illan ajan.

Minulle tuli tehtäväksi blokkaaminen, joka tarkoittaa likaisten lautasten ja lasien viemistä pesuun. Tilaisuudessa oli 1250 ihmistä, joten ahtaus oli yksi ongelma töitä tehdessä. Oli kuitenkin hauskaa ja mukavaa käytännön harjoitusta tulevaa. Asiakkaat olivat ystävällisiä ja työtiimi oli tehokas. 

Tarjoilijatiimimme

Torstai

Tänään saimme kuulla loppuun maanantaina aloitetun luennon. Näimme myös opettavaisen videon aiheesta, jonka pohjalta vastasimme muutaman kysymykseen liittyen omiin kokemuksiimme ja näkemyksiimme hyvästä ja huonosta asiakaspalvelusta. Yhdeksi tärkeäksi huomioksi ilmeni verbaliikan tärkeys, koska se on kuitenkin ensimmäinen asia, jonka asiakas huomaa kohdatessaan sinut.

Harjoittelimme lisää blokkausta, vaikka edellispäivän työrupeaman takia, se tuntui jo lasten leikiltä. Kuitenkin meitä haastettiin myös tekemään nopeita tyhjennyksiä niin tyhjillä kuin täysillä laseilla ja kuljimme myös ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esittely


Olen Malla Ohra-aho, -99 syntynyt ja ensimmäisen vuoden tarjoilijaopiskelija Omniassa. Olen osa Kokkikiltaa.


Minulla ei ole vielä kokemusta ravitsemusalasta, mutta olen avoin ja innokas oppimaan. En ole vielä täysin varma, haluanko tulevaisuudessa jatko-opintoihin vai pysyä tällä ammatilla työelämässä. Toivon kuitenkin, että työn ohella pysyy teatteri harrastuksena muodossa tai toisessa.


Tänne blogiin laitan sekä oppimiani asioita ja taitoja että kokemuksia työssäoppimisjaksoista.


Ansioluetteloni löydätte tästä.